luni, 20 octombrie 2008

Metoda de calcul

Anunturile sint preluate de pe site-ul anuntul.ro (in limita timpului pe care il am disponibil ) de 3 ori pe saptamana. Intra in calcul doar cele care contin suprafata apartamentului si pretul de vanzare si raportul dintre pret si suprafata se afla intre 500E/mp si 5000E/mp.

Am inceput sa calculez mediile pe data de 20 iunie, statisticile au fost publicate pana acum aici.

  • Media pe editie este calculata ca medie aritmetica a anunturilor dintr-o editie;
  • Media lunara pentru fiecare tip de apartament este calculata ca medie aritmetica a tuturor anunturilor publicate intr-o luna pentru acel tip de apartament;
  • Media lunara generala este calculata ca medie ponderata intre mediile lunare pe tipuri de apartamente in functie de numarul de anunturi publicat pentru fiecare tip de anunt in parte;
Cam atat pentru acum

13 comentarii:

  1. Ce sa spun, tine-o tot asa. Baga la blogroll si "Balonul imobiliar" sau alte site-uri care se ocupa de fenomenul imobiliar. ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru blog! E solutia "corecta" pentru ceea ce s-a intamplat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie facuta si putina promovare a blogului... chiar ar fi bine sa-l contactezi pe Manole si sa-l rogi sa te adauge in blogroll la el. Daca (,) considera materialul interesant probabil te va asculta si atunci vei putea si tu sa-ti "popularizezi" statisticile in fata unei audiente avizate :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru blog ... in sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  5. M-a contactat. L-am băgat la linkuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intrebare: indexul contine si apartamente noi si vechi? Care ar fi proportia de apart noi vs vechi?

    Poate ar fi util sa fie defalcate pe noi/vechi
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  7. Deocamdata nu sint defalcate pe noi/vechi. Lucrez la lista cu zonele Bucurestiului si voi avea si lista cu ansamblurile noi, cand va fi gata voi pune si statistici pe zone, sectoare etc

    RăspundețiȘtergere
  8. Deocamdata metodologia e ok, dar pregateste-te ca pana in vara sa micsorezi limita inferioara de la 500 spre 300 E/mp :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar fi ideal daca ar putea sa la care se si tranzactionpublice cineva statistici despre preturile eaza. Deocamdata, datele publicate reflecta mai mult evolutia "psihologica" a vanzatorilor. In mod firesc, preturile reale de tranzactionare trebuie sa fie cu 10-15% mai mici.

    RăspundețiȘtergere
  10. @alex, din cate inteleg eu ai vrut sa spui ca ar fi ideal ca cineva sa publice si preturile la care se tranzactioneaza apartamentele, asa este? :))
    Mai avem de asteptat minim 1 an pana la indicele oficial de preturi, care tocmai asta ar trebui sa contina. Pana atunci trebuie sa ne multimim cu evolutia "psihologica" ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. este pur si simplu tare ce ai facut aici...trebuie sa fi muncit mult dar rezultatul chiar merita. Ai facut aici ca persoana fizica ceea ce institutii si organisme private/de stat nu au facut sau nu au vrut sa faca! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumim pentru munca. Intrebare, anunturile care sunt pentru alte zone din tara cum le identifici? Sunt anunturi de genul "Vand casa in centru. Pret 20.000 EUR"

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar daca exista anunturi de vanzare pentru alte zone din tara, numarul lor este prea insignifiant in media finala pentru a necesita efortul de a le filtra.

    RăspundețiȘtergere