vineri, 30 aprilie 2010

Actualizare 29 aprilie 2010

Mi-am facut ceva timp si am actualizat statisticile. Se pare ca "Prima Casa II" si-a terminat "munitia" mult mai repede decat in episodul I intrucat in luna aprilie trendul a devenit iarasi descendent, pretul mediu general atingand un nou minim istoric (74204.08 euro) dupa doua luni de usoara apreciere. Pentru pretul pe metrul patrat, luna aprilie a insemnat a treia luna de depreciere dupa usoara apreciere din ianuarie, valoarea actuala insemnand si aici un nou minim istoric (1180.08 euro/mp) fata de varful de bubble .

11 comentarii:

  1. Iti multumesc pentru munca depusa!

    RăspundețiȘtergere
  2. O idee deosebita. Iti multumes.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim frumos:)

    Astept cu interes o statistica in iulie august:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Corecteaza titlul rubricii dreapta sus: "Statistici (Ultima actualizare: Luni,15.03.2010 )". Ultima actualizare e de fapt 28.04.2010.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi, uitasem sa mai modific si acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  6. multumim de update!
    Si prin alte zone ale tarii am mai observat scaderi in luna aprilie - se pare ca ne indreptam spre marea cadere???
    spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  7. In stil vechi, multumiri "eterne" pentru munca depusa. De fiecare data cand ma mananca sa cumpar ceva (de doi ani stau cu chirie desi am toti banii sa-mi cumpar, acum, chiar si un apartamet cu 4 camere), revin aici si ma linistesc. Mai stau cu chirie cateva luni si la toamna cred ca voi "economisi" din nou cateva (zeci de) mii de eur!

    RăspundețiȘtergere
  8. NOTA MEA: Din analiza tehnica a graficului pe care am efectuat-o, rezulta ca preturile la apartamentele de 2 camere din Bucuresti au un suport puternic la pretul de 40.000 de euro, unde vor ajunge. Asta inseamna, per ansamblu, o scadere la 33-35% din pretul maxim avut in februarie 2008, de 120.000 de euro, adica per ansamblu vor ajunge la o treime din pretul maxim pe care l-au avut in perioada de varf. Rezulta ca si apartamentele din restul tarii vor ajunge la aproximativ o treime - cel mult 40% din pretul maxim pe care l-au avut in perioada de varf din 2007-2008.

    Sa luam aminte ca preturile in Romania au inceput sa creasca abrupt dupa vara lui 2003, atunci cand s-a terminat criza din S.U.A. Dupa analiza a ceea ce va urma dupa modelul Valurilor Elliott, la preturile de 40.000 de euro apartamentul cu 2 camere se va ajunge cam in toamna-iarna anului 2011. Acolo si atunci va fi probabil minimul pietei preturilor reale la care se fac tranzactiile in piata, nu preturilor cerute la ziar.
    BAFTA LA CUMPARARE!

    RăspundețiȘtergere
  9. ACum ca salariile la bugetari se duc cu 25% pe apa simbetei si ca multe firme de privati au luat modelul si au trecut la runda doi de reduceri salariale cu 25%..... in ce directie credeti ca vor merge preturile apartamentelor in bucuresti..? Ma refer la cele ale muritorului de rind.. nu la primaverii, dorobanti etc....

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca dupa ultimele "masuri de relansare economica" ne asteapta numai cresteri. De credite restante.

    Salutari si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Toata stima Renderman! Pana la urma s-a mai auzit ceva de index-ul oficial de la INS?

    RăspundețiȘtergere