luni, 30 martie 2009

Softpedia si manipularea imobiliara II

Public aici textul postarii de pe aria de abuzuri a forumului Softpedia. Inainte de a fi suspendat, un supermoderator cerea dovada. Nu am mai putut posta pentru ca Punkt a fost mai rapid si mi-a suspendat contul. Asadar:



" Sint renderman. Nu pot posta din contul meu pentru ca moderatorul punkt mi-a suspendat contul din urmatorul motiv:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=6261597




Prima victima din lungul sir ce va urma este:
renderman.
Motivul banarii definitive este cauzat de postarile succesiv agresive cu iz politic, atitudinea jignitoare cu dedicatie la adresa unor useri sau moderatori, limbajul violent dar mai ales pt. publicarea unor informatii manipulative, masluite, desi in repetate rinduri, coforumistii l'au indrumat catre utilizarea unor regului si conditii care ar fi ajutat la realizarea indexului imobiliar cit mai corect.
Frustrarile de ordin personal, incapacitatea de adaptare in acealsi anturaj in care traim cu totii, agresivitatea, violenta, consistenta ideilor cit si mesajul lor ma fac sa decid ca prezenta lui pe forum nu este utila.



1. Motivele banarii sint neadevarate. Nu am mai postat constant pe aria de imobiliare din data de 21 octombrie anul trecut(si asta din proprie initiativa, nu pentru ca am fost suspendat). Am mai revenit de cateva ori pe arie (cred ca de trei sau patru ori) insa numai o singura data postarea nu a fost stearsa. Nici o postare nu avea legatura cu motivele prezentate de punkt ca motiv de suspendare(prezentau opinii personale din cate imi aduc aminte). Se pot verifica postarile in trash-can. Daca ii veti cere lui punkt sa aduca postarile pe baza carora m-a banat nu va avea ce sa aduca pentru ca nu exista.

2. Adevaratul motiv al banarii este faptul ca l-am demascat pe moderatorul Punkt pe blogul personal ca fiind angajat al unei firme care dezvolta un proiect imobiliar de 150 milioane de euro in imprejurimile Bucurestiului. Absolut toate datele sint verificabile pe internet:

a) Numele real al moderatorulu punkt este C.C., o spune chiar el pe blogul personal : http://punktarkitecht.wordpress.com/about/
B) acest C.C. si-a publicat CV-ul pe site-ul Linked-in. Locul de munca actual este firma irlandeza Reddy Tate Stevenson. Imediat ce si-a dat seama ca i-a fost descoperit CV-ul pe linked-in, PUNKT (alias C.C.) si-a sters profilul de pe linked-in. Totusi cache-ul google mai pastreaza copia paginii care se putea citi vineri : http://74.125.77.132/search?hl=ro&q=ca...oogle&meta=

C.C. Experience

Architect
SC Reddy Tate Stevenson Arhitecti SRL / Bucharest



c) Firma irlandeza Reddy Tate Stevenson participa la dezvoltarea unui ansamblu rezidential langa palatul Mogosoaia. valoarea investitiei este de 150 milioane de euro dupa cum se specifica in comunicatul de presa publicat aici : http://www.blackpearlproperty.co.uk/news/news.shtml

Located on the Northern side of Bucharest at Mogosoaia, Blackpearl is to build over 1,200 homes in an entirely new leisure based concept in an investment totaling €150 Million.
[...]
The development demonstrates a strong example of international business collaboration including key services from ROI/NI joint venture architects, Reddy Tate Stevenson, Belfast-based advertising agency AV Browne and Bucharest Sales Agents Regatta Real Estate.


Doreati dovada ca PUNKT reprezinta interesele dezvoltatorilor imobiliari pe aria de dezbateri/stiri din domeniul imobiliar. Acum o aveti.

Consider ca suspendarea contului a fost abuziva si absolut fara nici o legatura cu regulamentul forumului. Insa nu cred ca suspendarea abuziva este cel mai grav lucru ci faptul ca un angajat al unei firme care dezvolta un proiect de sute de milioane de euro face legea pe aria de dezbateri imobiliare a forumului.


p.s. Am sters numele real pentru ca intereseaza mai putin (desi prezentarea si-a facut-o singur pe blogul personal, fiind practic accesibila oricui cauta pe google cuvintele "punktarkitecht arhitect wordpress")

22 de comentarii:

  1. lucrul pe care-l banuiam de atata amar de vreme a fost in sfarsit DEMONSTRAT!!!!
    BRAVOOOOOO!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te felicit pentru acest post, nu esti singurul pentru care softpedia a sters comentariile care nu conveneau.

    Pt a evita pe viitor o astfel de manipulare, propun un post separat in care sa se calculeze detaliat toate costurile pentru realizarea unei constructii. Astfel, pretul corect al unei locuinte este simplu de calculat : pretul de constructie + pretul terenului/ nr de etaje + 20%(profitul dezvoltatorului). Astfel pe viitor putem evita profituri de 200 % din partea constructorilor/ dezvoltatorilor. Banuiesc ca este pe undeva pe la 700 euro + TVA, dar nu sint specialist, trebuie verificat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Renderman ... eşti băiat prea deştept să te laşi angrenat în astfel de răfuieli mărunte. Şi - sincer - publicarea datelor reale ale cuiva nu mi se pare chiar cuşer ... dar în fine.

    Oricum - punkt probabil că va avea acelaşi moment de auto-flagelare ca şi turbotrabant ... nu peste mult timp ... doar să se dovedească faptul că mica exhuberanţă din zilele astea ( post-acord FMI ) va trece ca un foc de paie ... ;)

    Toate cele bune !

    P.S. : Bănuiesc că te-a suspendat că aveai în semnătură adresa jurnalului acesta, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul doare rau. Pacat ca prostia (userilor care se lasa manipulati pe SP) nu doare si ea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce jigodie ...

    Itzi pierzi timpul pe softpedia. Decat sa te batzi cu totzi ratatzii, mai bine te rezumi la publicarea si perfectzionarea statisticilor.

    Oricum incercarile lor de manipulare nu mai au nici un efect. E prea tarziu sa mai aiba vreo' influentza asupra pretzurilor. Cel mult mai pacalesc cate-un fraier, dar cine ajunge sa ia sfaturi de la punkt isi merita soarta.

    In cateva luni pretzurile la apartamentele vechi vor cadea sub pretzul la care au construit developerii, bancile vor pune presiune sa le fie rambursate imprumuturile, si-atunci o sa intre totzi in faliment. Fie o sa le dea in pierdere, fie o sa-i lichideze bancile.

    Sa le fie tzarana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  6. ioan76, datele reale nu le-am publicat eu ci chiar individul le-a facut publice.Linkul din semnatura era in perfecta concordanta cu regulamentul ariei "my site".
    Ban nu am luat pentru vreo postare (pentru ca in 5 luni am o singura postare pe arie) ci realizati voi de ce...
    @john, ai mare dreptate

    RăspundețiȘtergere
  7. Avertismentele şi suspendările se dau pe aria cu pricina la modul cel mai aiuristic cu putinţă ... şi o ştiu prea bine. :)

    Dacă punkt şi-a făcut singur datele publice ... asta e.

    Oricum un moderator ca el a acţionat contrar intereselor Softpedia pentru că un index ca al tău clar mărea traficul şi în fond contează ( mult mai puţin ) ce e - deoarece în principiu putea face abstracţie de calitatea de angajat unde lucrează cât contează cum s-a manifestat ... în special ( dar nu numai ) contra celor care erau sceptici sau de-a dreptul critici faţă de nivelul atins de preţurile la imobiliare ...

    Toate cele bune şi spor în continuare ! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar ce dracu' lucreaza el acolo? Stiu absolventi de arhitectura haret, si toti sunt niste cretini :). O fi facand desen artistic sub supraveghere? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut renderman,

    In primul rand felicitari pentru munca depusa pana acum!

    Pentru o mai buna vizibilitate a muncii pe care o faci eu iti propun sa publici datele pe forumul concurent softpedia si anume: http://forum.computergames.ro/

    Munca ta aduce o reala valoare unui forum. Asta o sa ii doara pe cei de la softpedia, faptul ca or sa piarda un om carea duce continut valoros in favoarea concurentei.

    Poate in acel moment vor lua masuri.

    Succes in continuare.

    P.S. nu am nici o treaba cu cg si sper ca nu sunt si pe acolo specimene de tipul lui punkt

    RăspundețiȘtergere
  10. ce nu stiti e ca daca intri in trashcan si mai stregi odata postul si de acolo... cacat, nu mai ai ce verifica!:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Banuiesc ca moderatorii simpli nu au acces la trashcan. Oricum "stapanirea" SP si-a prezentat clar parerea : Frustratii imobiliari nu trebuie sa acopere forumul de peziceri catastrofice. Este afacerea lor, ei aleg politica forumului. Nu-mi ramane decat sa le urez succes in continuare. Pentru mine SP e istorie de acum.

    RăspundețiȘtergere
  12. Toti moderatorii care au acces in Area51 (aria moderatorilor) au acces in trashcan.
    Uitati insa ca SP este privat. Daca adminii sunt multumiti de serviciile unui moderator nu aveti nici o sansa.
    Altceva: nici un moderator sau supermoderator SP nu primeste bani ptr. munca lui. Moderarea e munca patriotica, dar si placere, de ce sa nu zic adevarul.
    Asa ca, vedeti-va de drum daca nu va mai place SP, ca numeni nu pierde nimic, nici voi nici noi.
    Punkt nu o fi el cel mai bun moderator, dar a scris pe vremuri un PM unui admin ca vrea moderator si s-a aprobat. de atunci are relatii colegiale cu ceilalti din echipa, cu semeii si adminii, e greu sa-l dati jos.
    faceti-va voi alt forum, cine va opreste?

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum spuneam, Mosotti este moderator softpedia care sigur nu e amestecat in treaba asta si mai sunt si altii... de fapt am fost tratat corect pe toate ariile de discutii ale softpediei. In schimb pe aria de imobiliare e zona crepusculara, teren minat, iti iei suspend din te miri ce.

    De plida, primul suspend pe care l-am luat a fost pentru un post de un rand in care il felicitam pe CristiALF care se lauda ca a vandut un apartament de 2 camere vechi (antecutremur), in Titan, cu 100.000EUR in toamna trecuta (septembrie 2008). Postul era ceva de genul "Bravo tie ca ai gasit un fazan". M-am trezit cu suspendat din senin, fara advertisment, si a trebui sa imi iau posturile la mana, bucata cu bucata, ca sa vad de la ce mi s-a tras. Ei bine, se pare ca teribila insulta de a fi facut fazan un anonim care nici macar nu a auzit de softpedia daramite sa mai aiba cont sau sa participe la discutii pentru a se simti vizat i-a atras atentia moderatorului Astrul care nu are treaba in zona aia de obicei dar care cumva mi-a descoperit postul la zile bune dupa postare si m-a sanctionat. In schimb, cand nenea cristianco mi-a sugerat in doua posturi diferite ca "mananc materie maronie, salam de biscuiti bineinteles" (remarcati finetea aluziilor, individul probabil se crede spiritual) s-a ales doar cu posturile sterse (dovezi incomode, evident) iar eu cu un suspend de la impartialul punkt (pentru ca am reactionat).

    PS: ce misto merge acum aria de discutii imobiliare dupa cateva suspenduri, cate un post la doua ore in care punkt cade de acord cu punkt ca punkt are dreptate. Liniste si pace, zici ca punkt a inchiriat aria aia sa se joace singur ;-)

    RăspundețiȘtergere
  14. dcg, cum spuneam si eu, cum spunea si mosotti, sp este o afacere privata. Totusi mi s-ar fi parut ok daca proprietarii sp afisau de la inceput faptul ca nu permit "frustrati imobiliari" pe forumul lor, eventual inserau un articol in regulament. Stiam o chestie de la inceput. In fine, faptele sint consumate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mosotti

    "Asa ca, vedeti-va de drum daca nu va mai place SP, ca numeni nu pierde nimic, nici voi nici noi."

    Sunteti atat de "inteligenti" incat l-ati pierdut fix pe ala pe care nu trebuia sa-l pierdeti sub nici o forma!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Mosotti

    Gresesti, intreaba niste baieti dezghetati de pe juridic cum sta treaba. Softnews NET SRL o fii o firma privata dar softpedia.com este un forum public si treaba asta are niste implicatii. E ca si cum ai deschide o firma privata, SC Aprozarul SRL, si ai pune un afis cu "interzis accesul evreilor si cainilor": suntem privati si servim pe cine vrea muschii nostrii, cui nu-i convine sa-si deschida aprozarul lui si sa ne lase in pace. Treaba nu merge asa nici macar la SC Bordel Privat SRL deci uita rationamentul asta.

    Domnul arhitect Cristian Cristea Punkt are stofa de turnator la Secu la cerere si atitudine de nazist wannabe. Incep vremuri grele pentru dumnealui iar Softnews NET SRL sper sa se trezeasca in al doispelea ceas si sa se disocieze de acest toparlan obtuz si sa-l puna pe faras.

    Mosotti, tu chiar esti gata sa fii bagat in aceasi oala cu acesti domni?

    http://balonul-imobiliar.blogspot.com/2009/03/sa-l-ajutam-pe-renderman.html

    RăspundețiȘtergere
  17. Mda, si eu sugerez sa iei legatura cu Johnny sau Silviu de la computergames, ca sa nu existe discutii cum ca ar fi publicitate, si sa discutati sa te lase sa faci un thread cu asta, fara a se consiera publicitate (la spam sunt cam iuti la manie, au zburat 20 de la hardware in 1 ora :) )

    Le face bine si lor, si forumul e in general mult mai civilizat, nici vorba de haretisti sau de cenzura (un mod e totusi absolvent de haret facut, dar e calm si rezervat)

    RăspundețiȘtergere
  18. Mda, se pare ca dl Bogdan Gheorghe a aplicat si el tactica lui Punkt pe blogul personal, stergand o serie de postari printre care si a mea:

    "Si de ce nu ar fi lasati sa-si exprime punctul de vedere, fie el si catastrofic? Sau altfel spus de ce sunt lasati sa acopere forumul doar aceia care sar in apararea speculantilor, ghidati sau nu de anumite interese? Teoretic forumul ar trebui sa permita libera exprimare, cat timp forma exprimarii este respectata. Dar atata timp cat ti se pare OK cenzura mai ales ca e aplicata de un om (Punkt) cu interese imediate si directe in domeniu, mie si altora ni se pare OK sa evitam softpedia."

    RăspundețiȘtergere
  19. Am citit acest post si sincer ma ingrijoreaza agresivitatea unor descreierati gen Punkt. Prin tot ceea ce fac in viata de zi cu zi, oamenii de genul asta umplu cu venin sufletul celor din jurul lor, iar de cand cu internetul si pe al celor de la distanta. Agresivitatea limbajului acestui individ denota o alunecare posibil ireversibila catre paranoia si schizofrenie. Dispretul pe care acest individ il are fata de oamenii cu un venit "mediocru" de 1000euro este patologic de-a dreptul. "Doamne fereste si apara!", ar spune bunica mea daca i-as povesti despre acest individ (evit sa folosesc cuvantul "om"). Tipul are un ego de nu-i incape in basculanta de 100 tone, intr-un fel explicabil de faptul ca a reusit sa termine o facultate particulara (universitatile particulare romanesti fiind doar niste SRL-uri de dat diplome, fara suparare), dupa ce si-a innabusit frustrarea de a nu reusi la stat. In paranteza fiind spus, un banc spunea ca arhitecti ajung cei incapabili sa faca politehnica si insuficient de gay sa faca design vestimentar. Genul asta de zmei semidocti e in continua crestere in societatea actuala. Luati la bani marunti nu-s buni de nimic, pun pariu ca el nu e in stare sa-ti calculeze grosimea unei grinzi de rezistenta. In schimb sunt oameni care au tupeul de a se considera de succes, valabili, formatori de opinii. Numai intr-o astfel de minte poate rasari ideea ca un burlac nu e responsabil sa-si ia o casa frumoasa, in care sa-si traiasca viata de burlac ce schimba prietenele in fiecare luna, spre exemplu. In acceptiunea lui de frustrat cu coaie umflate de atata abstinenta fortata (insurat cu vreo toapa fiica de fost gestionar de aprozar, ce-l tine la respect ca nu e cuminte) doar un insurat cu copil are dreptul sa-si doreasca o casa a lui, adica unul la fel de chinuit ca el pe plan personal. Vorbeste de raspundere sociala, incalcand orice norma de bun simt si respect, chestiuni aflate pe lista raspunderii sociale. Doar citind acest post am ajuns la dorinta de a-l calca cu roata masinii pe cap, metaforic vorbind. Ii doresc sa-si linga ranile linistit, daca nu i-a iesit succesul pe nas intre timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hakuna_matata (Etsy iti spune ceva?)... TU chiar ai epuizat subiectul Punkt. Daca elimini si anumite filtre ai epuizat prostia omeneasca revarsata prin fisurile egou-ului pleznit.
      Spun asta pentru ca frustratii rai si prosti si cu alea umflate nu se judeca dupa varsta, sex, studii, origine sociala, ci dupa gradul de handicap. Atat. In cazul lui Punkt, handicap grad III pe scara umana, cum bine spui si tu.

      E cam vechi postul -2009 - nu si prostul.
      Apropos, si noi ne-am luat cu unul de-al lor de curand: http://abuzsoftpedia.blogspot.ro/

      Ștergere
  20. @hakuna

    Mi-e teama ca prin anvergura bratelor, l-ai atins si pe ... renderman.

    Ai grija cu masina ca poti face puscarie, iar cei ca punkt au toate motivele sa-ti sara in fata...masinii.

    RăspundețiȘtergere
  21. ai sa facem un forum liber

    RăspundețiȘtergere