vineri, 11 iunie 2010

Actualizare 6 iunie 2010

Am actualizat statisticile. Tendinta generala de scadere s-a mentinut si in luna mai fata de aprilie, pretul mediu general al unui apartament in Bucuresti scazand de la 74.204 Euro la 73.660 Euro (0,7%). Pretul mediu general pe metrul patrat a scazut de la 1180 euro/metru patrat la 1174 euro/metru patrat (0.5%).
In ceea ce priveste chiriile, trendul descendent inceput in toamna lui 2008 se mentine in continuare, pentru garsoniere spre exemplu chiria medie situandu-se undeva intre 230-240 Euro.

2 comentarii:

  1. Din iunie au inceput sa apara in piata ofertantii-pescari, iar pe fondul reinceperii trendului descendent pe chirii... stare economica&austeritate_globala&curs&samd... ceva se va topi inainte de a se... desprinde. :)

    As expected, in tara asta nu putem avea nicio baza in institutiile statului, indicii imobiliari cazand in sarcina voluntarilor.

    Cum ar putea explica un Isărescu, Vasilescu, Lazea, Croitoru, Cinteză, Popa, Gheţea, Voineag etc. absenţa României de aici?

    P.S. Ucraina, Bulgaria, Ungaria şi Serbia... sunt acolo... România e doar o adunătură de vite condusă de PROŞTI DE O MORALITATE INFECTĂ!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @AC, Noi romanii nu publicam date corecte nici macar atunci cand e vorba despre chestiuni clare (vezi deficitul care dintr-o data ne-a lovit... vezi inflatia core 2 ajustat... etc.). In ce priveste datele globalpropertyguide, nu prea le poti folosi deoarece au un delay de aprox 6 luni - un an. Cu alte cuvinte in vara 2008 cand lumea deja vorbea de subprime si BNR nu mai permitea supraindatorare, indicele ar fi aratat in continuare cresteri...

    Transparentizarea pietei este insa mandatorie... poate se va face dupa ce marii "investitori" ai Romaniei isi vor fi facut deja exitul.

    RăspundețiȘtergere