miercuri, 1 septembrie 2010

Actualizare 1 septembrie 2010

Cifrele pe luna august sunt : -2.61% la pretul mediu general si -2.37% la pretul mediu pe metrul patrat.

Graficul pe ultimele 12 luni arata cam asa :


Restul statisticilor sunt pe paginile dedicate.

22 de comentarii:

  1. Specula pe piata imobiliara nu o sa se termine decat in momentul cand INSE o sa publice preturile de vanzare in functie de tip apartament. Pana in acel moment perdeaua este trasa si cel mai smecher(vanzatorul in general) il pacaleste pe cel mai fraier si putin informat(cumparatorul in general).
    In Bulgaria preturile se publica de mult timp si a facut bine acest lucru, vanzatorii se intrec in ceea ce ofera nu in cat cere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, asteptam titlurile din ziare "Un nou minim istoric" , de parca preturile de pana in 1999-2000 alea nu-s mai mici decat acum ...
    Inca o data multumiri pentru efort.

    RăspundețiȘtergere
  3. vreu sa imi construiesc o casa de 260 mp cu 140 mp amprenta la sol.placa peste parter si placa peste etaj.vreu sa stiu cat ma ajunge in total.si daca 67000 de euro imi ajunge

    RăspundețiȘtergere
  4. costul mediu pe mp e de 450E. fa si tu calculul cat te costa. http://www.capital.ro/articol/peste-90-dintre-dezvoltatori-sunt-respinsi-de-banci-pe-motiv-ca-inca-mai-viseaza-la-vremuri-trecute-139269.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand ai timp sa calculezi si pentru luna Septembrie ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut,
    Daca nu ai timp sa faci update pentru valorile din luna septembrie ma ofer sa ajut : imi poti da un format de fisier in care sa adun anunturile din anuntul telefonic si sa il importi in baza de date.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut
    Din pacate nu pot spune exact cand voi relua update-urile, calculatorul pe care aveam scripturile si baza de date (si o multime de alte chestii) s-a "prajit" acum cateva zile din cauza unei supra-tensiuni : au cedat placa de baza si hard-diskul. Placa de baza am schimbat-o, insa din pacate cu hard disk-ul "prajit" problema este mai "delicata"

    RăspundețiȘtergere
  8. Spune ce tip de hdd exact ai avut. Poate am unul identic si te ajut cu partea electronica sa recuperezi datele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din pacate schimbarea partii electronice nu rezolva problema, WD alegand sa stocheze anumiti parametri specifici fiecarui hard disc in parte direct in microcontroller. Drept urmare, pe langa o placa identica, mai trebuie copiate si acele date de pe placa veche, fara de care hdd-ul nu merge. Deocamdata este la o firma specializata. Sper sa socul sa nu fi trecut mai departe in preamp sau la capete... sau la motor. Totusi ma gandesc ca daca ar fi fost socul atat de puternic, ar fi crapat cele doua diode TVS de pe 5v si 12 V (al carui rol tocmai asta e). Oricum o bila neagra pt WD, hardul fiind singura componenta "plantata" pe placa de baza care a crapat
    Hardul e WD 6400AAKS

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Renderman: Oferta cu ajutorul la introducere/colectare date ramane valabila.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cred ca preturile vor scadea foarte mult.
    Uitati aici explicatiile detaliate :

    http://octaraduro.wordpress.com/2010/06/17/evolutia-preturilor-imobiliarelor/

    RăspundețiȘtergere
  13. Corect. 450E/mp la rosu, pe teren gratuit, fara instalatii, facut de stat - adica fara profit si pierderi calculate, si in situatia unei cereri continue care sa asigure continuitatea lucrarilor.
    In practica, adaugati costuri pt. tot ce ati asumat ca e gratis si va rezulta peste dublu, fara TVA, adica preturi ~2006 sau 2009. Adica 2007-2008 era prea mult, insa deja 2010 sub rentabilitate, abia acum riscand datorita crizei din constructii o criza sistemica. Daca nu va vine sa credeti ca nu s-a exagerat prea mult in Romania, ganditi-va ca totusi noi am avut doar 3-4 ani de "bula" imobiliara izvorata dintr-o "groapa adanca" de 15 ani. Nu am avut o bula de 30 de ani pornita de la "campie", sau "deal". Pe de alta parte cu cat se asteapta oamenii mai mult sa vada case la 450E/mp in oras (niciodata) cu atat mai rare vor fi comenzile, lucrarile mai incete si sporadice - timp in care macar asigurarile sociale daca nu salariile trebuie platite, lucru care creste -paradoxal- costul unei constructii... Iar despre asteptarea sa vanda in pierdere, de ce neaparat trebuie stinsa datoria chiar si de catre o banca, cand poate inchiria, reesalona, etc..., si daca ai asteptat 20 de ani sa scada preturile pana la nivelul dorit si ai stat acesti ani in chirie, nu cumva ai platit cu banii de chirie intr-o garsoniera un apartament cu 2 camere in timpul asta ?

    RăspundețiȘtergere
  14. fugi d-aici mai escrocule imobiliar. toata lumea stie ca la rosu fara teren o casa ajunge la 250-300E/mp. ia si citeste cum isi fac aia case pe softpedia.

    RăspundețiȘtergere
  15. Doriti ca blogul dumneavoastra sa arate altfel? Doriti sa nu mai pierdeti datele de pe blog fara a le mai putea recupera, vreti sa treceti la un domeniu la comanda si sa aveti mai multi cititori sau vreti sa faceti bani din reclama?
    Echipa Site Brasov va poate oferi toate acestea cu preturi incepand de la 99 RON.


    E-mail: site_brasov@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  16. De fapt nu-s angajat in imobiliare ci doar o "victima" care incearca sa se auto-convinga ca ce a luat la inceputul lui 2007 (din pura necesitate) n-a fost cea mai buna decizie dar nu neaparat fatala. Stiam ce va urma inca de pe-atunci, dar nu e chiar usor sa scapi de ceva care e luat cu credit, trebuia vandut cu cash, si repede in conditiile in care oferta a explodat. Traiesc aici si-mi pasa si ce se-ntampla in rest: faptul ca nu s-a miscat nimic pana in 2004-2005, ca o revenire la preturile din 2001 dar si la salariile de atunci nu e o optiune (decat pentru cei care eventual au reusit sa stranga bani in perioada asta). Am trait si acea perioada si vorbesc d.p.d.v al chiriasului: salarii de 250E cu costuri ale vietii de 230E, inseamna 20E economisiti pe luna. Chiar si la 20 mii garsoniera inseamna 80 de ani de economisire. Asta simtea un chirias in anii 2001-2002. Salariu de 400E si costuri tot la 230 inseamna 170E economisiti/luna. La 40mii garsoniera inseamna 19 ani de economisire, asta simtea chiriasul in 2006-2007. Cei putini care au reusit sa se abtina la credite si au pus deoparte ar putea profita acum. Dar parca prea toata lumea vrea sa faca asta acum -sa vanda-, la fel cum toata lumea a incercat sa nu mai stea cu chirie in anii 2004-2007 -sa cumpere-. Intradevar, desi stiam ca daca-s ultimul in turma sigur va fi o greseala, cei 80 de ani de economisire cu stat in chirie, m-au ingrozit atat de tare incat nu m-am putut abtine. Intoarcerea la acea situatie nu ma face sa zambesc si sa sper, chiar daca situatia parea mai sustenabila la nivel macro, la nivel indivitual am simtit-o ca fiind mult mai putin sustenabila.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ultimul lucru promit -scuze pt. postarile lungi-: daca pana in anii 2000, la nivel macro am avut parte de privatizari urmate de lichidari din care s-a ales praful - pt. toti, inafara de cei care au participat efectiv la asta- iar in privat de firme mici care faceau comert cu nimicuri luate de la turci si vandute pe taraba, in anii de "bula" sau "balon", unele proprietati au servit drept garantie pentru a cumpara si mijloace de productie (tractor, utilaj mic, etc...) pt. simplu fapt ca s-a putut. Intoarcerea la anii 90-2000 ar insemna si faptul ca garantiile nu vor acoperi valoarea unui tractor, strung, etc, ci la fel ca in anii 90-2000, pentru tarabe, carucioare, etc... cu diferenta ca fata de acei ani cand statul mai detinea si chiar producea cate ceva, acum acele activitati pur si simplu nu mai exista.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ofof, inca gandim gresit

    Ce vrea consumatorul in genere? Vrea ca ceea ce are sa valoreze mai mult ca sa i se para ca e bogat, sau ca sa garanteze nu stiu ce? Gresit, vrea bunuri multe, bune si ieftine. A zice ca e bine ca imobiliarele sa fie scumpe e ca si cum ai zice ca vrei brusc sa coste mult kilul de par din cap, ca vorba aia, toti avem si prin urmare, ce bine ne-ar fi.

    Daca imobiliarele ar fi ieftine, tinerii ar putea forma mai usor familii, firmele care au nevoie de birouri ar avea mai multi bani pt alte mijloace de productie etc. Nu mai sustineti aberatii.

    RăspundețiȘtergere
  19. O confirmare a pretului REAL de constructie in acest moment. Surpriza, supriza... acesta este de... sub 200 EUR/m2 (198 plus minus), cu finisaje. Da, vorbesc de o casa facuta bine, de cca 150m2, parter plus etaj, cu materiale normale, nu ieftineli. casa este facuta pentru a locui in ea nu pentru vanzare. in pret NU intra terenul, dar intra toate costurile cu autorizatii, acte, materiale, instalatii etc. Cu un teren luat la un pret decent (o sa se ajunga si acolo!) putem vorbi de 500-600 eur (cazul meu) pe m2 in bucuresti intr-o zona semicentrala. Cine spune ca pretul trebuie sa fie de la 1000 eur in sus este un neavizat.

    RăspundețiȘtergere
  20. http://particulari-imobiliari.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere