joi, 27 martie 2014

Update

Am reparat scripturile, ar trebui ca de acum incolo sa avem noi valori pe grafice. In alta ordine de idei, pentru cine n-are timp si chef sa caute pe la institutul de statistica indexul oficial de preturi, am adaugat pe grafice ultimele valori publicate.










Sursa datelor : Institutul Naţional de Statistică

6 comentarii:

  1. O primavara frumoasa si plina de impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, urmaresc periodic blogul si am avut impresia ca l-ai abandonat, dar din fericire pt noi nu e asa

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am nimic de adaugat, este extraordinar ce faci aici. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Reguli generale despre piata imobiliara din Bucuresti:

    Regulile sunt facute ca sa fie incalcate. Aceasta este prima regula pe care trebuie sa o luati in considerare deoarece nu exista reguli dure si rapide. Nimic nu este sculptat in piatra. Nimic nu merge bine tot timpul. Intotdeauna va exista o situatie, o contradictie si o exceptie.

    Fii rational, nu emotional. Cumpararea sau vanzarea unei case poate fi un eveniment emotionant. Pentru cumparatori este esential sa nu se indragosteasca la prima vedere de casa(apartament) si sa insiste in a cumpara. In unele cartiere, o casa(apartament) asemanatoare se afla chiar dupa colt si e posibil sa se puna la vanzare chiar saptamana viitoare. Daca vinzi o casa(apartament), in special o casa(apartament) in care ai stat mai mult timp, este destul de greu sa te muti. Sfatul nostru este sa treci peste.

    Valoare unei case este impusa de catre cumparator, vanzator si de piata imobiliara din Bucuresti. Valoarea apreciata, pretul de lista, costul mediu de vanzare al casei in cartier nu reprezinta valoarea casei. Valoarea adevarata este accea cu care se vinde casa(apartament). Pretul si valoarea nu reprezinta acelasi lucru. Majoritatea se axeaza pe pret nu pe valoare dar ceea ce conteaza cel mai mult atunci cand cumperi o casa(apartament) este valoarea acesteia.

    Localizarea si cartierul afecteaza in mod direct valoarea casei. Depinzand de nevoile personale, o locatie buna ar putea fi: aproape de o autostrada, aproape de munca sau de scoli, spatii comerciale sau parcuri. Este mult mai bine sa cumperi o casa(apartament) in stare mai proasta intr-un cartier mai bun decat o casa(apartament) in stare buna intr-un cartier prost. Case similare din diferite cartiere pot ajunge la diferente de mii de euro.

    Mai multe detalii aici: http://www.cgahome.ro

    Conditia casei si a proprietatii afecteaza valoarea. Renovarile, imbunatatirile, starea acoperisului, varsta geamurilor si peisajul sunt importante. Cumparatorii au de cele mai multe ori multe case din care sa aleaga. Cateodata lucrurile marunte conteaza pe piata imobiliara din Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere