joi, 4 decembrie 2008

Vlad Vlasceanu loveste din nou (sau goana dupa bizoni continua)

Cu putin timp in urma am aflat despre aventurile acestui "manager de succes" in lumea imobiliarlui autohton.
Iata ca Vlad Vlasceanu recidiveaza in stilu-i  caracteristic aruncand iarasi in noi cu celebrul sec dicton "cumpara acum, maine va fi mai scump"
"Din primavara, datorita anuntatei relaxari a creditelor imobiliare, nu mai sunt de sperat astfel de reduceri, iar, odata cu epuizarea stocului de locuinte aflat in constructie, se anunta o criza severa in sfera ofertei de locuinte noi care, in maxim doi-trei ani, va duce la o noua explozie a preturilor. De aceea, acesta este momentul propice pentru o investitie imobiliara profitabila"

 Ce habar n-are domnul "managing director"(sau se face ca nu stie) e ca nu restrictionarea creditarii a ingropat piata imobiliara, aceasta fiind inghetata cam de la inceputul anului 2008, ci preturile exagerate le care se ajunsese. In primele 10 luni ale lui 2008 vanzarile au fost cu 70% mai mici decat in aceeasi perioada a lui 2007

Volumul tranzacţiilor imobiliare a scăzut cu 70% de la începutul anului până în prezent, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007. Purtătorul de cuvânt al Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, Mihai Atănăsoaei,declară în exclusivitate pentru The Money Channel că aceasta este cea mai slabă perioadă din ultimii 13 ani şi reprezintă o consecinţă a situaţiei economice din Europa.


Sapte zeci la suta in datele oficiale! Iar noile norme s-au aplicat pentru cate luni... una singura? Trebuie sa fii complet fara creier sa crezi si a afirmi ca vanzarile dintr-o singura luna au tras in jos cu 70% vanzarile din intreg anul.

Nu stiu ce prin logica elucubranta a ajuns la concluzia ca preturile care sint acum extrem de mari mai pot exploda in viitor, trebuie sa ai lacune enorme in gandire ca sa poti afirma asa ceva.
De altfel niste colegi de breasla ai domnului Vlasceanu au identificat corect problema imobiliarului autohton (desi procentele sint inca exagerate):
Piata imobiliara locala va depasi actuala stagnare doar atunci cand marjele de profit generate de proiectele imobiliare vor scadea pana la 30%-40%, sunt de parere specialistii companiei Neoland Real Estate."Dezvolatorii trebuie sa inteleaga ca nu vor mai avea profituri de peste 100%, asa cum au fost obisnuiti, in schimb daca vor accepta profituri de 30%-40%, piata se va debloca macar partial, isi vor putea recupera banii si vor avea fondurile necesare pentru dezvolarea altor proiecte", afirma Costin Lazar, presedintele Neoland.

Dar atata timp cat dezvoltatorii sint "consiliati" de catre acesti "analisti" autohtoni gen Vlasceanu, Bordei, Zilisteanu, Irina Petrescu etc etc care le toarna intr-una aceeasi placa cu cererea mai mare decat oferta, fara sa le explice care este salariul mediu in Bucuresti, care este rata maxima pe care si-o poate permite un cumparator, cum vor evolua veniturile populatiei in anii urmatori, cum va evolua economia anii viiori, acesti dezvoltatori sint meniti falimentului inca dinainte de a se apuca de construire.

4 comentarii:

  1. Cum bine arata autorul babilonului imobiliar, deşi cei de la Neoland au încercat o insinuare a subţierii obrazului de porc, o marjă de profit de 30-40%, în timpul celei mai mari crize ever, e soră cu mama proştilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum este un pas inainte zic eu. Nu am comentat procentul profituli avansat de Neoland, care este in continuare nesimtit, ci am vrut sa subliniez ideea ca deblocarea pietei nu tine de re-relaxarea creditarii ci de renuntarea la ratele nesimtite de profit de pana acum adoptate de catre dezvoltatori in urma consilierii primite de la "specialistii" imobiliari autohtoni. Si pe langa asta o impozitare la sange la revanzarea unei proprietati, pentru ca vedem cu totii efectele speculei imobiliare...

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce nu spui cum tembelutul de Vlasceanu a fost cel care a declarat in septembrie 2007 ca in maxim 2 ani de zile piata apartamentelor vechi se va prabusi?...sau era tot goana dupa bizoni?

    RăspundețiȘtergere
  4. @lu' anonimu' vlăsceanu

    Aşa aţi ales voi strategia. Credeaţi că mai muşcă nişte fraieri aburelile voastre...rămânând să cumpere cloace noi în draci.
    Spune Vlăsceanu, tu făceai bani cu TIMON-ul datorită PeFeilor sau "complexurilor noi"?

    Realitatea e bună doar dacă nu vă încurcă socotelile...în rest manipulare şi minciună să vă menţineţi burţile în formă...rotundă.

    RăspundețiȘtergere