joi, 6 noiembrie 2008

Ce spune Colliers despre evolutia preturilor apartamentelor in luna octombrie

Colliers a facut astazi public "celebrul" indice al preturilor apartamentelor din Bucuresti - BREI. Fata de luna septembrie, apartamentele noi au avut acelasi pret, deci BREI - NOU se mentine la valoarea din septembrie, 1900E/mp
Apartamentele vechi insa s-au ieftinit pana la valoarea medie de 1576E/mp, de la 1665E/mp in septembrie, adica 6% fata de luna precedenta si 16% fata de inceputul anului(dupa cum spun ei).
Am observat ca procentele scaderilor sint mai mari decat cele calculate de mine.

Graficul:



Ramane insa ca cei de la Colliers sa explice cum de in statisticile lor apartamentle noi au ramas la acelasi pret ca in luna septembrie, insa in piata se intampla cu totul altceva:

Saptamana trecuta, dezvoltatorul Gigant Construct, care realizeaza ansamblul Pallady Residence din zona Titan, cu 134 de apartamente, a anuntat ca va vinde urmatoarele zece locuinte la un pret de 1.000 de euro pe metru patrat construit plus TVA, de la 1.400 de euro. La o saptamana de la lansarea acestei promotii, dezvoltatorul a hotarat ca e mai bine sa continue pana la epuizarea stocului cu acest pret.(sursa)


Articolul despre indicele Collies il gasiti aici: http://www.bloombiz.ro/real-estate/colliers-preturile-locuintelor-vechi-din-sectorul-6-au-scazut-cu-33-

Un comentariu:

  1. Cei de la Colliers au şi precizat când au lansat manipularea pe piaţă că BREI-N e făcut din burtă, prin selectarea anumitor proiecte.

    RăspundețiȘtergere